4 Kasım 2009 Çarşamba

KAPADOKYA TURU kurban bayramı özel tur

KAPADOKYA TURU

Otobüsle Ulaşım 4 Gün 3 Gece

26 Kasım 2009 Perşembe Akşamı Hareket – 29 Kasım 2009 Pazar Akşamı Dönüş

Destinasyonlar

Ankara - Nevşehir - Ürgüp - Göreme Açık Hava Müzesi - Paşabağ - Ihlara Vadisi - Derinkuyu Yer Altı Şehri - Aşk Vadisi Temenni Tepesi - Çavuşin - Uçhisar- Avanos - Sinasos ( Mustafapaşa ) - Dervent Vadisi - Gülşehir Narlıgöl - Tuz Gölü Hacı Bektaş-i Veli Kompleksi – Zelve - Çilehane - Deliklitaş- Ozanlar Anıtı- Günbatımı Batımı Partisi

1. Gün: İstanbul - Nevşehir

Siz saygıdeğer konuklarımızı 21.00 Bakırköy Regeta Otoparkı, 22.00 Küçükçiftlik G-mall Önü, 23:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkından aldıktan sonra lüks otobüsümüzle İzmit - Adapazarı - Bolu - Ankara güzergâhını takip eden D–100 karayolundan sınırsız Tatil.Com ikramlarıyla Nevşehir’e doğru hareket edeceğiz. Toplam 700 km. normal hava ve yol koşullarında 10 saat sürecek olan yolculuğumuz esnasında rehberimizin animasyonları, yardımcı rehberimizin sınırsız servis anlayışı ve 20 yılı aşkın deneyimleri ile kaptanlarımızın güvenli sürüşü ile rahat ve keyifli bir yolculuk yapacağız.

2. Gün: Nevşehir – Güvercinlik Vadisi – Dervent – Göreme – Paşabağ - Avanos

Yolda alınan serbest sabah kahvaltısının ardından 1231 yılında Alaaddin Keykubat zamanında başlanmış, oğlu Keyhüsrev zamanında yapılan Ağzıkarahan Kervansaray’ında verilecek fotoğraf molasının ardından, Güzel Atlar Diyarı Kapadokya’ya varıyoruz. Odalarımıza yerleşip 45 dakika dinlendikten sonra gezimize ilk olarak bölgeyi panoramik olarak göreceğimiz Uçhisar Kalesi’nden başlıyoruz. Verilen fotoğraf molasının ardından serbest öğlen yemeğimizi almak üzere restaurantımıza geçiyoruz. Yemek sonrasında kuş saraylarını görmek için, Güvercinlik Vadisi’ne hareket ediyoruz. Rehberimizin etkileyici anlatımından sonra serbest zaman sizlerin olacak. Daha sonra üçlü, birleşik ve tekli peri bacaları manzarası ile ünlü Paşabağı’na (Rahipler Vadisi) hareket ediyoruz. En güzel peri bacalarını fotoğrafladıktan sonra Onyx atölyesine giderek taşın yapısı ile ilgili bilgi alıyor ve alışverişimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında ise Dervent vadisinde fotoğraf molası veriyoruz. Kayaçların ve peribacalarının hayvan şeklinde erozyona uğradığı bölgeyi gördükten sonra, dileyen misafirlerimiz bedelini ödemek suretiyle At’a binebilirler. ardından Kapadokya vadisini sarıp sarmalayan Kızılırmak kenarında yer alan Avanos' a yöneliyoruz. "Kör bile bilir Avanos' un yolunu çanak çömlek kırığından" deyişinin doğruluğunu kanıtlarcasına Çanak-Çömlek Atölyelerini ziyaret ediyor ve ustaların gösterilerini izleyip alış-veriş yapıp otelimize geri dönüyoruz.

3. Gün: Ekstra Balon Turu – Halı Atölyesi – Asmalı Konak – Uçhisar – Hacı Bektaş

Ekstra Balon Turu (130 €). (Sabah saat 5 civarı, araçlarımız siz saygıdeğer konuklarımız otelimizden alarak kalkış alanına getirir. Balonlar yerde uçuşa hazırlanırken, konuklarımız açık büfe hafif bir kahvaltı yaparlar. Kısa süren bir hazırlıktan sonra balonlar gündoğumuna yakın uçuşa başlarlar. Uçuş yaklaşık 1 saat sürer. Uçuş sonunda konuklarımız için şampanyalı bir kutlama yapıyoruz. Ayrıca uçuş hatırası olarak uçuş sertifikası ve balon şapkası verilecektir. Tüm balon uçuş macerası yaklaşık 3 saat sürmekte olup, saat sabah 07:30 civarında konuklarımız tekrar kendi araçlarımızla konakladıkları otellerine bırakılacaktır.) Kahvaltı sonrası anne, baba, çocuk diye adlandırılan Ürgüp'ün simgesi haline gelmiş üç güzeller peri bacalarını görüp fotoğraf molası verdikten sonra Hacı Bektaş’a hareket ediyoruz. Hacı Bektaş-i Veli Türbesini, Balım Sultan Türbesini, Nadar Avlusunu, Üçler Çeşmesini, Dergâh Avlusunu, Aslanlı Çeşme’yi, Hazret Avlusunu, Altılar Kapısını, Hasbahçe’yi, Çilehane’yi ve Kırklar Meydanı’nı ziyareti sonrası Deliklitaş’a varıyoruz. Halk arasında bu delikten geçenlerin günahlarından arındığı yönünde bir inanç da vardır. Zemzem çeşmesi, Hacı Bektaş-i Veli Anıtı, Yunus Emre Anıtı ve Ozanlar Anıtı ile 5000 kişilik tiyatroyu gezerek Kapadokya Bölgesi’ne geri dönüyoruz. Kültür Bakanlığı’nın da desteklediği atölyesinde Van’dan Edirne’ye kadar yöre yöre tanıtılan merkezde, halıların tanıtımı sonrasında isteyenler için taksitli alışveriş imkanı olacak. Serbest alınan öğle yemeği sonrasında Göreme Açık Hava Müzesi’ne gidiyoruz. İlk olarak St. Basil, St. Barbara, Elmalı, Yılanlı, Tokalı, Çarıklı kiliselerini ve yemekhaneyi geziyoruz. Sonrasında ise bölgenin en gelişmiş ve turistik ilçesi olan gizemli Ürgüp'e gelip Asmalı Konağı tanıyoruz. Turasan Şarap Mahzenlerinde şarabın oluşumundaki evreleri dinleyip mahzenlerini gezdikten sonra otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği sonrasında, kayalara oyulmuş otantik Karakuş Restorantta yöresel eğlencelere katılıyoruz (ekstra: 30 TL)

4. Gün: Nevşehir - İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası saat 08:00'de bagajlarımızı otobüsümüze yerleştirip otelimizden ayrılıyoruz. Sonra Derinkuyu veya (Kaymaklı) yeraltı şehrine varıp, bu dehlizleri inceliyoruz. 7 km çapı ve 60 metreye varan derinliği ile, 7 katlı bu yapı hafızlarımızdan uzun süre silinemeyecek. Derinkuyu'dan ayrılıp Güzelyurt yolu üzerinden Narlıgöl Krater Gölünde fotoğraf molası veriyoruz. Mumyalar Vadisi diye bilinen Ihlara Vadisi'ne varıyoruz. Jeomorfolojik özelliklerinden dolayı keşiş ve rahipler için uygun bir inziva ve ibadet yeri, Savaş ve istila gibi olağanüstü zamanlarda ise gizlenme ve korunma yeri Vadi içersindeki bulunan Ağaçaltı, Yılanlı ve Sümbüllü Kiliselerini ziyaret ettikten ve vadinin güzelliklerini yaşadıktan sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yol güzergâhımız üzerinde bulunan Tuz Gölü’nde vereceğimiz fotoğraf molası sırasında dileyenler göl üzerinde yürüyüş de yapabilirler. Ankara / Bolu Dönüş yolculuğumuzda da rehberimizin animasyonları, yardımcı rehberimizin sınırsız servis anlayışı ve 20 yılı aşkın deneyimleri ile kaptanlarımızın güvenli sürüşü ile rahat ve keyifli bir yolculuk yapacağız. Bolu dağında vereceğimiz molanın ardından İstanbul’a ulaştığımızda değerli misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakırken siz keyifle keşfetmek isteyen ve yetinmeyen gezginlere sıradan programlarla tanınmaz hale getirilmiş Kapadokya'yı derinlemesine tanıtmış olmanın keyfi ile ve yeni turlarımızda tekrar görüşmek umuduyla birbirimize veda ediyoruz.

OTELLER

Peşin Ödeme

İki kişilik Odada Kişi Başı

Odada

3. Kişi

Tek Kişilik

Oda Fiyatı

7 -12 Yaş Çocuk

0 - 6 Yaş Çocuk

AYGÜN OTEL (ORTAHİSAR)

249.30 TL

277 TL

244 TL

322 TL

250 TL

180 TL

ALTINYAZI OTEL (AVANOS)

319.50 TL

355 TL

299 TL

422 TL

250 TL

180 TL

KOZAKLI TERMAL (KOZAKLI)

319.50 TL

355 TL

299 TL

422 TL

250 TL

180 TL

BÜYÜK AVANOS (AVANOS)

319.50 TL

355 TL

299 TL

422 TL

250 TL

180 TL

AVRASYA HOTEL (AVANOS)

319.50 TL

355 TL

299 TL

422 TL

250 TL

180 TL

PERİ TOWER (NEVŞEHİR)

359.10 TL

399 TL

366 TL

499 TL

250 TL

180 TL

DEDEMAN HOTEL (NEVŞEHİR)

399.60 TL

444 TL

399 TL

566 TL

250 TL

180 TL

TOURİST HOTEL (NEVŞEHİR)

399.60 TL

444 TL

399 TL

566 TL

250 TL

180 TL

Ören Yeri Giriş Ücretleri + Müze Giriş Ücretleri + Sigorta Ücreti + Rehberlik Ücreti İçin Yetişkinlerden 50 TL, 17 Yaş ve altı, 65 Yaş ve Üstü TC Vatandaşı, Basın Kartı, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanları ile Müze Kartı olan konuklarımızdan 40 TL rezervasyon esnasında ayrıca tahsil edilir. Acentemiz söz konusu bu bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine diğer acentelerden farklı olarak rezervasyon sırasında fatura karşılığı tahsil etmekte ve bu bedelleri de taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir. İndirimden yararlanan misafirlerimiz tur esnasında kimlik ibraz etmedikleri takdirde aradaki farkı ödemekle yükümlüdür. Turizm sigortası yasa tarafından mecburi kılınan kişileri değil satın alınan turu güvence altına almaktadır. Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur sonrası iadesi mümkün değildir.

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER

Ø Otellerde 2 gece yarım pansiyon konaklama

Ø Lüks Mercedes otobüsler ile ulaşım hizmetleri

Ø Yörelerde görülmesi ve keşfedilmesi gerekli olan önemli tüm yapıtlar, doğal ve kültürel varlıklar, ören yerleri

Ø Otobüsümüzde program süresince sınırsız çay, kahve, meşrubat çeşitleri ikramı

Ø Yöresel gösteri ve eğlenceler, ayrıca sürpriz ikramlar ve hediyeler.

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Ø Tur esnasında alınacak öğle yemekleri

Ø Otelde alınacak içecekler +ekstra harcamalar ve mola tesislerinde yapılacak harcamalar

Ø Extra Turlar

NOTLAR

Ø Rehberimiz yol, hava veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma insiyatifine sahiptir.

Ø Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü verilemez.

Ø Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil ve film bulundurulmasını hatırlatırız.

Ø Yüksek sezonda (yoğun dönemler) yukarıda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.

Hiç yorum yok: