4 Kasım 2009 Çarşamba

kurban bayramı turu KAPADOKYA - KAYSERİ

KAPADOKYA - KAYSERİ

Kapadokya Kayseri Erciyes Ürgüp Göreme Avanos

Otobüsle Ulaşım 5 Gün 4 Gece

26 Kasım 2009 Perşembe Akşam Hareket – 30 Kasım 2009 Pazartesi Akşam Dönüş

Destinasyonlar

Nevşehir - Ürgüp - Göreme Açık Hava Müzesi - Paşabağ - Ihlara Vadisi - Derinkuyu Yer Altı Şehri Aşk Vadisi Temenni Tepesi - Çavuşin - Uçhisar- Avanos - Sinasos - Dervent Vadisi - Gülşehir - Narlıgöl Krater Gölü - Tuz Gölü - Hacı Bektaş-i Veli Kompleksi - Zelve - Çilehane – Deliklitaş - Günbatımı Batımı Partisi - Kayseri - Kale - Saat Kulesi - Mahberi Honat Hatun Külliyesi - Döner Kümbet – Erciyes Dağı

1. Gün: İstanbul - Nevşehir

Siz saygıdeğer konuklarımızı 21:00 Bakırköy Regata Otoparkı – 22:00 Dolmabahçe G-Mall Önü – 23:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi – 00:00 İzmit Fuar Önü Petrol Ofisinden – 04:30 Söğütözü Ulusoy önünden alarak lüks otobüsümüzle İzmit - Adapazarı - Bolu - Ankara güzergâhını takip eden D–100 karayolundan sınırsız Tatil.Com ikramlarıyla Nevşehir’e doğru hareket ediyor ve yolda birbirimizle tanışıyoruz.

2. Gün: Nevşehir – Göreme – Paşabağ - Avanos

Yolda alınan sabah kahvaltısının (ekstra) ardından 1231 yılında Alaaddin Keykubat zamanında başlanmış, oğlu Keyhüsrev zamanında tamamlanan Ağzıkarahan Kervansaray’ını gezerek otelimize varıyoruz. Odalarımıza yerleşip bir süre dinlendikten sonra otelimizden ayrılarak Kapadokya gezimize başlıyoruz. İlk olarak 20 civarında Kilise (Durmuş Kadir Kilisesi, Yusuf Koç Kilisesi, El Nazar Kilisesi, Saklı Kilise, Meryem Ana Kilisesi, Kılıçlar Kilisesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Göreme Kilise Mimarisi, Tokalı Kilise, Rahibeler ve Rahipler Manastırı, Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Yılanlı (Aziz Onuphrius) Kilise, Kiler/Mutfak/Yemekhane, Azize Catherine Şapeli, Çarıklı Kilise) ve mezar odaları'nın bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesini geziyoruz. Daha sonra doyumsuz peri bacaları manzarası ile Paşabağı’nın (Rahipler Vadisi) ardından öğle yemeğimizi yöreye özgü otantik bir restoranda alıyoruz.(ekstra) Sonra Çavuşin ve Aşk Vadisi’ni geziyoruz. Dervent vadisinde fotoğraf molası veriyor ardından Kapadokya vadisini sarıp sarmalayan Kızılırmak kenarında yer alan Zelve, Çavuşin ve Avanos' a yöneliyoruz. "Kör bile bilir Avanos' un yolunu çanak çömlek kırığından" deyişinin doğruluğunu kanıtlarcasına Çanak-Çömlek Atölyelerini ziyaret ediyor ve ustaların gösterilerini izleyip alış-veriş yapıyoruz. Daha sonra otelimize dönerek akşam yemeği sonrası dileyen konuklarımızla Otantik kaya restaurantlarda düzenlenen Türk Gecesine katılmak üzere gece turuna çıkıyoruz (ekstra).

3. Gün: Nevşehir - Ürgüp – Hacı Bektaş-i Veli Müzesi

Otelimizde alınan brunch sonrası hareketle bölgedeki dört büyük vadiye (derbent, avcılar, uzundere, kılıçlar) hâkim Uçhisar Kalesi'ne varıyoruz, rehberimizden yöreyle ilgili bilgileri alıp, bölgeyi görüntülüyor ve yöreye has Onyx Taş atölyelerini geziyoruz. Şimdi ilk durağımız Sinassos'a (Mustafa Paşa) geliyoruz. 19.yüzyıl sonları ve 20.yüzyıl başlarına tarihlenen eski Rum evleri ile oldukça zengin taş işçiliği arz eden Sinassos'da gezinti yapıp bu şirin yöreden ayrılıp bölgenin en gelişmiş ve turistik ilçesi olan gizemli Ürgüp'e gelip Asmalı Konağı tanıyoruz. Burada (ekstra) öğle yemeği molamızı veriyor sonra Temenni Tepesi’ne çıkıp Ürgüp’ü kuşbakışı görme imkânı buluyoruz. Dünyaca ünlü şarap üreticisi Turasan Şarap Mahzenlerinde şarabın oluşumundaki evreleri dinleyip mahzenlerini gezdikten sonra anne, baba, çocuk diye adlandırılan Ürgüp'ün simgesi haline gelmiş üç güzeller peri bacalarını görüp fotoğraf molası veriyoruz. Şimdi Hacıbektaş-i Veli Türbesine doğru yol alırken Kapadokya'nın değişik özelliklerini gördüğümüz Gülşehir’i görüp Hacı Bektaş’a varıyoruz. Eski adı Sulucakarahöyük olan ilçede kurduğu okulda öğrenciler yetiştirip Türk birliğinin sağlanması, Türk gelenek ve göreneklerin İslam inancıyla birleşmesi, Türk dili ve kültürünün yabancı etkilerden ve her türlü yozlaşmadan korunması için çaba harcamış olan Hacıbektaş-i Veli’nin Türbesini, Balım Sultan Türbesini, Nadar Avlusunu, Üçler Çeşmesini, Dergâh Avlusunu, Aslanlı Çeşme’yi, Hazret Avlusunu, Altılar Kapısını, Hasbahçe’yi, Çilehane’yi ve Kırklar Meydanı’nı ziyaretimiz sonrasında otelimize geri dönüyoruz.

4. Gün: Nevşehir - Kayseri

Sabah kahvaltısı sonrasında Kayseri'ye hareket ediyoruz. Kale, Saat Kulesi, Mahberi Honat Hatun Külliyesi ve Döner Kümbet gezilerimiz sonrasında öğlen yemeğinde Kayseri'ni meşhur mantısını tatma fırsatı buluyoruz. (ekstra) Yemek molamız sonrasında Yöreye özgü pastırma-sucuk alış verişi yaparak İç Anadolu Bölgesinin en yüksek dağı olan Erciyes Dağı'na hareket ediyoruz. Erciyes dağında vereceğimiz serbest zaman sonrasında akşam saatlerinde otelimize varıyoruz. Akşam yemeği sorası dileyen konuklarımızla Ürgüp gecelerini tanıma imkânı buluyoruz.

5. Gün: Nevşehir - İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası saat 08:00'de bagajlarımızı otobüsümüze yerleştirip otelimizden ayrılıyoruz. Sonra Derinkuyu veya (Kaymaklı) yeraltı şehrine varıp, bu dehlizleri inceliyoruz. Derinkuyu'dan ayrılıp Güzelyurt yolu üzerinden Narlıgöl Krater Gölünde fotoğraf molası veriyoruz. Mumyalar Vadisi diye bilinen Ihlara Vadisi'ne varıyoruz. Jeomorfolojik özelliklerinden dolayı keşiş ve rahipler için uygun bir inziva ve ibadet yeri, Savaş ve istila gibi olağanüstü zamanlarda ise gizlenme ve korunma yeri Vadi içersindeki bulunan Ağaçaltı, Pürenliseki, Kokar, Yılanlı ve Kırkdamaltı Kiliselerini ziyaret ettikten ve vadinin güzelliklerini yaşadıktan sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yol güzergâhımız üzerinde bulunan Tuz Gölü’nde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Ankara / Bolu güzergâhı üzerinden İstanbul’a ulaştığımızda misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakırken siz keyifle keşfetmek isteyen ve yetinmeyen gezginlere sıradan programlarla tanınmaz hale getirilmiş Kapadokya'yı derinlemesine tanıtmış olmanın keyfi ile ve yeni turlarımızda tekrar görüşmek umuduyla birbirimize veda ediyoruz.

OTELLER

Peşin Ödeme

İki kişilik Odada Kişi Başı

Odada

3. Kişi

Tek Kişilik

Oda Fiyatı

7 -12 Yaş Çocuk

0 - 6 Yaş Çocuk

BÜYÜK AVANOS (AVANOS)

369.90 TL

411 TL

344 TL

511 TL

300 TL

200 TL

AVRASYA HOTEL (AVANOS)

369.90 TL

411 TL

344 TL

511 TL

300 TL

200 TL

PERİ TOWER (NEVŞEHİR)

399.60 TL

444 TL

399 TL

555 TL

300 TL

200 TL

Ören Yeri Giriş Ücretleri + Müze Giriş Ücretleri + Sigorta Ücreti + Rehberlik Ücreti İçin Yetişkinlerden 65 TL, 17 Yaş ve altı, 65 Yaş ve Üstü TC Vatandaşı, Basın Kartı, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanları ile Müze Kartı olan konuklarımızdan 55 TL rezervasyon esnasında ayrıca tahsil edilir. Acentemiz söz konusu bu bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine diğer acentelerden farklı olarak rezervasyon sırasında fatura karşılığı tahsil etmekte ve bu bedelleri de taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir. İndirimden yararlanan misafirlerimiz tur esnasında kimlik ibraz etmedikleri takdirde aradaki farkı ödemekle yükümlüdür. Turizm sigortası yasa tarafından mecburi kılınan kişileri değil satın alınan turu güvence altına almaktadır. Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur sonrası iadesi mümkün değildir.

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER

Ø Otellerde 3 gece yarım pansiyon konaklama

Ø Lüks Mercedes otobüsler ile ulaşım hizmetleri

Ø Yörelerde görülmesi ve keşfedilmesi gerekli olan önemli tüm yapıtlar, doğal ve kültürel varlıklar, ören yerleri

Ø Otobüsümüzde program süresince sınırsız çay, kahve, meşrubat çeşitleri ikramı

Ø Yöresel gösteri ve eğlenceler, ayrıca sürpriz ikramlar ve hediyeler.

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Ø Tur esnasında alınacak öğle yemekleri

Ø Otelde alınacak içecekler +ekstra harcamalar ve mola tesislerinde yapılacak harcamalar

Ø Extra Turlar

NOTLAR

Ø Rehberimiz yol, hava veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma insiyatifine sahiptir.

Ø Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü verilemez.

Ø Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil ve film bulundurulmasını hatırlatırız.

Ø Yüksek sezonda (yoğun dönemler) yukarıda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.

Hiç yorum yok: