4 Kasım 2009 Çarşamba

kurban bayramı KONYA - KAPADOKYA TURU

KONYA - KAPADOKYA TURU

Mevlana Müzesi Meram Bağları Kapadokya Hacı Bektaş

Otobüsle Ulaşım 5 Gün 4 Gece

26 Kasım 2009 Perşembe Akşam Hareket – 30 Kasım 2009 Pazartesi Akşam Dönüş

Destinasyonlar

Şems-i Tebrizi türbesi- Sadrettin konevi camii- Üç kızlar türbesi- Selimiye camii- Sultan Veled camii- Mevlana türbesi ve müzesi- Sema gösterisi- Alaaddin tepesi- Karatay medresesi- Çini müzesi- Meram Tuzcu baba türbesi - Nevşehir - Ürgüp - Göreme Açık Hava Müzesi - Paşabağ Ihlara Vadisi - Derinkuyu Yer Altı Şehri - Aşk Vadisi - Çavuşin - Uçhisar- Avanos - Sinasos - Dervent Vadisi Gülşehir - Narlıgöl Krater Gölü - Tuz Gölü - Hacı Bektaş-i Veli Kompleksi - Zelve - Çilehane - Deliklitaş

1. Gün: İstanbul - Konya

Siz saygıdeğer konuklarımızı 21:00 Bakırköy Regata Otoparkı – 22:00 Dolmabahçe G-Mall Önü – 23:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi – 00:00 İzmit Fuar Önü Petrol Ofisinden – 05:30 Söğütözü Ulusoy önünden alarak lüks otobüsümüzle İzmit - Adapazarı - Bolu - Ankara güzergâhını takip eden D–100 karayolundan sınırsız Tatil.Com ikramlarıyla Mersin’e doğru hareket ediyor ve yolda birbirimizle tanışıyoruz.

2. Gün: Konya

Yolda alınan serbest sabah kahvaltısının ardından otelimize gelerek odalarımıza yerleşiyoruz. Odalarımıza yerleşip öğlene kadar serbest süre sonrası, beraberce Konya’nın meşhur etli ekmek ve fırın kebabı’nın tadına bakacağımız restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz (ekstra).Yemek sonrası Konya şehir turumuza başlıyoruz. Sırasıyla göreceğimiz yerler Şems-i Tebrizi türbesi, Sadreddin konevi camii, Üç kızlar türbesi, Selimiye camii, büyük İslam düşünürü ve mutasavvıfı Hz. Mevlana ve oğlu Sultan Veled’in türbesini, Mevlana müzesini geziyor çevresindeki, mescit, Semahane, Meydanı şerif, Derviş hücreleri, Şadırvan, Şeb-i Aruz havuzu ve Çelebi daireleri ile oluşan bu külliyede Hz. Mevlana’yı ve Mevlevilik düşüncesini daha iyi anlama imkânı buluyoruz. Alaaddin tepesine gidiyoruz. Karatay Medresesi, Çini eserleri müzesini gezip Selçuklu dönemindeki çini sanatıyla ilgili bilgi alıyoruz. Selçuklu taş ve ağaç işçiliğinin önemli örneklerinden Alaaddin Camii, İnce minareli camii ziyaretleri sonrası öğlen yemeği ve alışveriş için serbest süre veriyoruz ve sonra otelimize dönüyoruz.

3. Gün: Konya - Nevşehir

Kahvaltının ardından bagajlarımızı otobüsümüze yerleştirip 3 saat sürecek yolculuk sonunda gizemli Kapadokya gezimize 26 km’lik Mumyalar Kanyonu Ihlara vadisi’nde Yılanlı, Ağaçlı ve Sümbüllü kiliselerini gezerek başlıyoruz. Ardından Derinkuyu yer Altı şehri ve Güvercinlik Vadisi’ni gezdikten sonra Ürgüp’e varıyor ve burada yöresel yemekleri ve testi kebabı ile ünlü Şömine restoranda yemek molası veriyoruz (ekstra).Yemek sonrası serbest bir alışveriş süresini takiben Ürgüp’ün simgesi Ana, Baba ve Çocuk diye tanımlanan Peri Bacalarını görüntüleyip otelimize varıyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi hep birlikte alarak yemek sonrası rehberimizin sohbetine katılıyoruz.

4. Gün: Ürgüp - Kapadokya

Sabah kahvaltısının ardından gezimize Peribacalarının en yoğun olduğu Paşabağ (Keşişler Vadisi), Aziz (Keşiş) Simeon’un inziva hücresi ile başlıyoruz. Ardından Zelve Açık Hava Müzesi içerisinde bulunan Geyikli Kilise ile Üzümlü Kiliseyi geziyoruz. Macera tutkunları ile Zelve Açık Hava Müzesi içerisinde bulunan geçitte heyecanlı bir yürüyüş yapıyoruz. Geçidi kullanmak istemeyenler ile fotoğraf ve yöresel ürünlerin bulunduğu tezgâhları gezerek çay molası veriyoruz. Zelve gezimizin ardından doğanın dev bir anıt haline getirdiği ve insanların oyarak yüzyıllarca barındığı ilginç kaya oluşumlarını, Çavuşin Köyünü ve Çavuşin Kilisesini gezerek Kızılırmak’tan çıkarılarak usta ellerde şekillendirilen Çanak-çömlek atölyelerinde yapılacak gösteriyi seyrediyoruz. Çanak-çömlek imalatı hakkında bilgi aldıktan sonra Kızılırmak, Dervent Vadisi (Tüf kayalıklardaki değişik Hayvan Figürleri) ve Asmalı Konak dizisinin çekimlerinin yapıldığı (Carpet House) , Kapadokya Bölgesi üzümlerinden elde edilen Fransız Şarapçılar Derneğinden ödüllü Turasan Şarap fabrikasında Şarap mahzenlerini geziyoruz. Şarap ikramı sonrasında Kızıl Vadi’de güneşin batışını izleyerek otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği sonrasında dileyen konuklarımız geleneksel Kapadokya eğlencelerinin yapıldığı Türk Gecesi organizasyonumuza katılabilirler.

5. Gün: Nevşehir - İstanbul

Kahvaltının ardından valizlerimizi otobüsümüze yerleştirdikten sonra Hacıbektaş-i Veli Türbesine hareket ediyoruz. Kapadokya'nın değişik özelliklerini gördüğümüz Gülşehir’i görüp Hacı Bektaş’a varıyoruz. Eski adı Sulucakarahöyük olan ilçede kurduğu okulda öğrenciler yetiştirip Türk birliğinin sağlanması, Türk gelenek ve göreneklerin İslam inancıyla birleşmesi, Türk dili ve kültürünün yabancı etkilerden ve her türlü yozlaşmadan korunması için çaba harcamış olan Hacıbektaş-i Veli’nin Türbesini, Balım Sultan Türbesini, Nadar Avlusunu, Üçler Çeşmesini, Dergâh Avlusunu, Aslanlı Çeşme’yi, Hazret Avlusunu, Altılar Kapısını, Hasbahçe’yi, Çilehane’yi ve Kırklar Meydanı’nı ziyareti sonrası Ankara-Adapazarı-İzmit üzerinden İstanbul’a vardığımızda sizleri aldığımız noktalarda bırakarak Doğu Akdeniz coğrafyasını ve kültürünü bizlerle tanıyan siz kültürsever konuklarımızla bir başka Tatil.Com turunda tekrar görüşebilmek umuduyla vedalaşıyoruz.

OTELLER

Peşin Ödeme

İki kişilik Odada Kişi Başı

Odada

3. Kişi

Tek Kişilik

Oda Fiyatı

7 -12 Yaş Çocuk

0 - 6 Yaş Çocuk

BÜYÜK AVANOS (AVANOS)

369.90 TL

411 TL

344 TL

511 TL

300 TL

200 TL

AVRASYA HOTEL (AVANOS)

369.90 TL

411 TL

344 TL

511 TL

300 TL

200 TL

PERİ TOWER (NEVŞEHİR)

399.60 TL

444 TL

399 TL

555 TL

300 TL

200 TL

Ören Yeri Giriş Ücretleri + Müze Giriş Ücretleri + Sigorta Ücreti + Rehberlik Ücreti İçin Yetişkinlerden 65 TL, 17 Yaş ve altı, 65 Yaş ve Üstü TC Vatandaşı, Basın Kartı, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanları ile Müze Kartı olan konuklarımızdan 55 TL rezervasyon esnasında ayrıca tahsil edilir. Acentemiz söz konusu bu bedelleri otobüslerde makbuz vermeden elden toplamak yerine diğer acentelerden farklı olarak rezervasyon sırasında fatura karşılığı tahsil etmekte ve bu bedelleri de taksitle ödeme kapsamına dâhil etmektedir. İndirimden yararlanan misafirlerimiz tur esnasında kimlik ibraz etmedikleri takdirde aradaki farkı ödemekle yükümlüdür. Turizm sigortası yasa tarafından mecburi kılınan kişileri değil satın alınan turu güvence altına almaktadır. Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur sonrası iadesi mümkün değildir.

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER

Ø Otellerde 3 gece yarım pansiyon konaklama

Ø Lüks Mercedes otobüsler ile ulaşım hizmetleri

Ø Yörelerde görülmesi ve keşfedilmesi gerekli olan önemli tüm yapıtlar, doğal ve kültürel varlıklar, ören yerleri

Ø Otobüsümüzde program süresince sınırsız çay, kahve, meşrubat çeşitleri ikramı

Ø Yöresel gösteri ve eğlenceler, ayrıca sürpriz ikramlar ve hediyeler.

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Ø Tur esnasında alınacak öğle yemekleri

Ø Otelde alınacak içecekler +ekstra harcamalar ve mola tesislerinde yapılacak harcamalar

Ø Extra Turlar

NOTLAR

Ø Rehberimiz yol, hava veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma insiyatifine sahiptir.

Ø Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü verilemez.

Ø Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, görüntü cihazları, yedek pil ve film bulundurulmasını hatırlatırız.

Ø Yüksek sezonda (yoğun dönemler) yukarıda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.

Hiç yorum yok: